Vierde Skoda Delorge GP Tim Wellens op zaterdag 21 juli in Sint-Truiden

Geen Tim Wellens in de Ronde van Frankrijk. De Truienaar bereidt zich voor op de Vuelta. Daar hoort ook de vierde editie van de Grote Prijs Tim Wellens in zijn thuisstad Sint-Truiden bij.

“Ze reizen van hot naar her. Hij vertoeft maar enkele dagen per jaar in Sint-Truiden. Maar Tim wil zijn jaarlijkse fandag niet missen”, vertelt organisator Geert Smets. “Het is ook een eerbetoon van de Stad Sint-Truiden voor een renner waar heel Haspengouw fier op is. Hij behoort al een tijd tot de toppers in België en wordt bovendien nog elk jaar sterker. Hij is een geweldige ambassadeur voor de regio, net als Tina Derwael, Simon Mignolet of STVV. Zijn resultaten spreken voor zich. De mensen houden niet alleen daarom van hem. Tim is een jonge lefgozer, die zegt wat hij denkt, zonder arrogant te zijn, daar houden Truienaars wel van.”

Het parcours ziet er deze keer anders uit. Opnieuw 16 ronden van 8,5 km, goed voor 136 km, maar de renners rijden deze keer in de noordwestelijke kant van de stad Sint-Truiden. “Tim heeft dat parcours mee gekozen”, merkt Geert Smets van SMB Organisation op. “Samen met de stad Sint-Truiden en de sportdienst, met wie wij een hartelijke samenwerking hebben. Het is geen criterium maar een echte koers, waarin de renners honderd procent vlammen. Dat vinden de renners het leukst aan deze wedstrijd. De GP Tim Wellens moet voor de renners een springplank zijn om hen te tonen voor de World Tour-ploegen en de andere profkoersen. Kenneth Vanbilsen plooide zich vorig jaar dubbel en plukte er ook na zijn zege vruchten van. Het zou leuk zijn als Tim Wellens in zijn eigen stad wint, maar dat hoeft niet. Het moet een open strijd zijn, dan heb je op het einde een verdiende winnaar.”

De renners beginnen eraan om 18 uur op de Grote Markt in Sint-Truiden. De aankomst is voorzien rond 21u30. Het parcours ziet er deze keer als volgt uit: Grote Markt – Plankstraat – Stenaertberg – Abdijstraat – Parkstraat – Diestersteenweg – Viaductstraat – Hovenierstraat – Bloesemlaan – Houtstraat – Rummenweg – Nonnemielenseweg – Gorsem-Dorp – Gorsemweg – Diesterstraat – Breendonkstraat – Stapelstraat – Grote Markt.

Tim Wellens bereidt zich onder meer voor op de Vuelta, de BinckBank Tour en het wereldkampioenschap. Hij komt graag een weekend naar Sint-Truiden. “Elke renner droomt van zijn eigen koers, toch”, blikt de renner van Lotto-Soudal vooruit. “Start en finish op de historische Grote Markt van Sint-Truiden, in een heuse koers voor elite en beloften, dat blijft een leuk initiatief.”

“Het sportieve succes van Tim maakt heel wat los in Sint-Truiden en omstreken”, merkt Schepen van Sport Carl Nijssens op. “Het stadsbestuur maakt graag van Tim Wellens het uithangbord van het Truiense wielergebeuren. Een groot en jaarlijks terugkerend wielerfeest!”

Reacties

reacties