Peter Sagan komt naar na-Tourcriterium Herentals

Gent Wevelgem foto koers
Foto FD | www.velfofans.be

De organisatoren van het Boretti na-Tourcriterium in Herentals zijn in de wolken. Wereldkampioen Peter Sagan, groen truidrager in de Tour de France, komt meerijden.

Na drie jaar is het ons eindelijk gelukt”, juicht voorzitter Charles Van de Wouwer. “Het wordt nu een week nagelbijten dat de wereldkampioen zonder ongelukken Parijs haalt. We proberen al drie jaar om de populaire Slovaak naar Herentals te halen. Vorig jaar lukte het uiteindelijk maar net niet, omdat Peter Sagan op de avond van ons evenementt naar Polen moest voor sponsorverplichtingen.”

“Bij onze veertiende editie is het pas de derde keer dat we een regerend wereldkampioen aan de start hebben. Eerder hadden we al Tom Boonen, Philippe Gilbert en Rui Costa in de regenboogtrui aan de start. In het groen kwamen Boonen en Cavendish bij ons aan de start. Eigenlijk halen we met Sagan drie truien in één klap. De trui van wereldkampioen, de groene trui en die van Slovaaks kampioen. Peter De Grote die naar Herentals komt… Mooi toch?”

Erwin Vervecken houdt zich mee bezig met de samenstelling van het deelnemersveld voor de Herentalse Boretti na-Tourcriterium dat op donderdag 3 augustus plaatsvindt.

Reacties

reacties

Tags from the story
, , ,