Philippe Gilbert geeft toch op na spectaculaire valpartij

foto TB | www.velofans.be

Een bocht verkeerd inschatten in een afdaling, dat kan kwalijke gevolgen hebben. Philippe Gilbert dook over een muur een ravijn in. Hij reed de rit nog uit. Op adrenaline. Daarna volgde de klop van de hamer.

Philippe Gilbert ging in de aanval tijdens de zestiende etappe van de Tour, maar in de afdaling van de Col de Portet-d’Aspet liep het fout. Hij knalde tegen een muurtje en vloog het ravijn in. Even later kroop hij, met de hulp van twee Vlaamse motards, terug naar boven. Gilbert stak een duimpje in de lucht en reed, bloedend aan linkerbeen en arm, de etappe nog uit.

De ervaren renner van Quick-Step Floors belandde op zijn rug op een partij stenen, vier meter diep. Hij liep bij die valpartij een breuk in de knieschijf op, wel een gekneusde knie en een diepe wonde. Na een controle door de dokter en het bekijken van de beelden besliste Gilbert om de Tour te verlaten. “Ik heb veel geluk gehad”, vertelde hij met tranen in de ogen.

De Ronde van Frankrijk 2018 moet verder zonder een echte Flandrien…

Reacties

reacties