Tim Wellens wint de Tour de Wallonië

Foto TB | www.velofans.be

Tim Wellens heeft er weer een prijs op zijn erelijst bij. De renner van Lotto Soudal grabbelde in de slotetappe de nodige seconden om Quinten Hermans voor te blijven.

Met dank aan zijn ploegmaten. “In de beginfase zorgde de ploeg ervoor dat er geen enkele ontsnapping kon wegrijden. Uiteindelijk bleef alles samen en kon ik samen met twee andere renners op een lastige strook een kloof slaan. Zo heb ik die drie seconden kunnen nemen”, vertelde Tim Wellens na afloop.

De Truienaar had zo de virtuele leiderstrui te pakken, maar er volgde nog een ontsnapping met enkele renners die nog kans maakten op de eindzege. Maar het werd toch Tim Wellens.

“De ploeg werkte fantastisch hard om die groep opnieuw in te rekenen. In het begin was er wel wat paniek toen die ontsnapping vertrok, maar we pakten het slim aan: we lieten namelijk eerst een paar geloste ploegmaten terugkeren. Het was niet makkelijk om de vlucht in te rekenen, maar uiteindelijk is het toch op het juiste moment gelukt.”

Nu volgt de Clásica San Sebastián. Wellens blijft er rustig bij. “De Ronde van Wallonië was de perfecte voorbereiding voor San Sebastián, maar ik reed er nog nooit echt goed. Het is en blijft dus een vraagteken ondanks de goede conditie.”

 

Reacties

reacties