Drie WK’s mountainbiken in Europa

De wereldkampioenschappen mountainbike van 2021, 2022 en 2024 zullen in Europa plaatsvinden. In 2023 is een Super WK voorzien, met meerdere wielerdisciplines, in één regio.

In 2021 vindt de titelstrijd plaats in het Italiaanse Val di Sole, een regio die door de UCI ook wel wordt omschreven als een mekka van de offroad. Ook in 2008 en 2016 (alleen downhill) werden er mondiale kampioenschappen gehouden. In 2022 organiseert het Franse Les Gets het WK MTB, in 2024 is Vallnord Pal Arinsal in Andorra aan de beurt.

Vanaf 2023 gaat de UCI om de vier jaar een ‘Super-WK’ organiseren, waarbij de WK’s wegwielrennen, mountainbike, baanwielrennen, BMX, Urban Cycling, Para-Cycling, kunstfietsen, fietsbal en Gran Fondo aan dezelfde regio worden toegekend – een groot evenement van zo’n drie weken. De locatie ervan moet nog worden toegewezen.

Reacties

reacties

Tags from the story
,