Greg Van Avermaet met honger aan de start

In 2016 won Greg Van Avermaet de Tirreno-Adriatico. De 33-jarige Lokernaar komt nu als kopman van CCC aan de start. Van Avermaet pikte in de Ronde van Valencia al een overwinning mee en was tweede in de Omloop Het Nieuwsblad. Na een zesde plaats in de Strade Bianchi wil hij nog een keer op het podium staan.

“Ik hou ervan om te koersen in Tirreno-Adriatico”, blikt Van Avermaet vooruit. “Ik heb hier enkele mooie herinneringen liggen met mijn eindzege en etappezeges en ik zou er nieuwe aan willen toevoegen in het CCC-shirt. Voor de meesten van ons is de ploegentijdrit de eerste van het seizoen en omdat we de laatste drie keer de beste waren, is dit een belangrijke rit voor ons.”

“Dus hopelijk kunnen we week beginnen met een goed resultaat. Daarna denk ik dat ik in meerdere etappes kansrijk ben, dus we gaan zien hoe de koers verloopt. Een etappekoers als Tirreno-Adriatico is de beste manier om wedstrijdkilometers in de benen te krijgen, dus als ik deze koers goed kan afronden kan ik met vertrouwen aan de klassiekers beginnen.”

Deze ploegmaten komen ook aan de start: Joey Rosskopf, Michael Schär, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck, Guillaume Van Keirsbulck en Łukasz Wiśniowski.

Reacties

reacties