Tim Wellens debuteert (toch) in Ronde van Vlaanderen

Na een tegenvallende Tirreno-Adriatico zou Tim Wellens zich meer toeleggen op de Ardennenklassiekers. Geen Ronde van Vlaanderen. Maar de 27-jarige Truienaar komt toch aan de start!

Lotto Soudal brengt deze zeven renners in stelling: Tiesj Benoot, Tim Wellens, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Lawrence Naesen en Brian van Goethem.

Wellens lastte na de Tirreno vier dagen fysieke en mentale rust in. Een ééndagskoers als de Ronde van Vlaanderen past perfect in de aanloop naar de Waalse Klassiekers.

“Mijn doelstelling is en blijft de Waalse klassiekers maar na mijn kennismaking met de Omloop in 2018 en 2019 ben ik wel nieuwsgierig geworden. Daarom voor het eerst de Ronde van Vlaanderen”, legt Tim Wellens uit. “Het wordt een deelname om te leren, daar ben ik realistisch in. Een monument van 250 kilometer is nog van andere grootteorde dan de Omloop.”

“Alle kasseispecialisten zijn in topconditie en hebben veel parcourskennis. Maar ik probeer uiteraard de ploeg van dienst te zijn”, geeft Tim Wellens nog mee.

De Ronde van Vlaanderen 2019 telt 267 kilometer, zeventien hellingen en vijf kasseistroken. Het parcours lijkt sterk op dat van vorig jaar en dus krijgen de renners in de laatste 55 kilometer een spervuur aan (kassei)hellingen voor de wielen.

 

Reacties

reacties