Van der Poel nog niet bezig met Deceuninck-Quick Step

foto JP | www.velofans.be

Na een knallend seizoen in het veldrijden is Mathieu van der Poel ook sterk bezig op de weg. Zijn fraaie prestaties zorgen voor speculaties over een transfer naar een grotere ploeg. De keerzijde van de medaille, voor zijn huidige ploeg Corendon-Circus.

Zijn vader Adrie was te gast bij Extra Time Koers. Vooraf beantwoordde hij enkele vragen van de fans in een Facebook-live. Daar hoorde een vraag bij over de toekomstplannen van Mathieu.

“We zitten al van 2010 bij die ploeg en de contacten lopen prima, bijna perfect: het materiaal is in orde en hij kan zijn eigen ding doen. Tot op heden zijn we er financieel er ook altijd uitgekomen. Een transfer naar Deceuninck-Quick Step? Dat is op dit moment nog niet aan de orde. Zeg nooit nooit, natuurlijk”, kijkt Adrie van der Poel de kat uit de boom.

“Wat Mathieu de voorbije weken heeft gepresteerd, is iets unieks. Alle vooropgestelde doelen werden ruimschoots overtroffen maar er zijn nog genoeg dromen. Volgend jaar zal hij in zijn klassieke seizoen ongeveer hetzelfde rijden, met de Ronde van Vlaanderen en waarschijnlijk ook Parijs-Roubaix. Maar we zitten ook nog met het mountainbiken, er wachten drukke maanden september en oktober met WK’s op de weg en in het mountainbiken, een testevent in Tokio,… Hij zal niet alles kunnen doen. Of ik dan raad geef? Ik zal wel eens kritisch naar zijn programma kijken en enkele suggesties geven, maar in de ploeg weten ze al wat hij kan en niet kan.”

Volgens zijn vader zou Mathieu nog altijd een voorkeur voor het veldrijden en mountainbiken hebben. “Op de weg is hij niet zo’n fan van die saaie aanlopen, het tactische gekoers en die gesloten wedstrijden. De koers die hem het nauwst aan het hart ligt, is wel Parijs-Roubaix. Hij heeft volgens mij ook de kwaliteiten om die koers ooit te winnen.”

Reacties

reacties