Lefevere kritisch voor koersdirecteur in Amstel Gold Race

foto TB | www.velofans.be

Julian Alaphilippe snelde als eerste over de meet in de Waalse Pijl. De 25ste zege voor zijn team Deceuninck-Quick Step. Teammanager Patrick Lefevere blijft met een bitter gevoel naar de Amstel Gold Race terugkijken, waarin Mathieu van der Poel naar de overwinning snelde.

Alaphilippe maakte toen ook kans op de zegetuil. Een ontketende Van der Poel snelde de Fransman echter nog voorbij. “Alaphilippe en Fuglsang reden 38 kilometer met zijn tweeën op kop. Mathieu daarentegen had steeds een mikpunt. Hij deed het allemaal zelf, maar het hielp wel”, blikt Patrick Lefevere terug in het programma Extra Time Koers.

Daar hoort een flinke portie kritiek bij voor koersdirecteur Leo van Vliet. “In de laatste kilometer komt hij drie keer met zijn kop in beeld. Hij haalt daar de renners uit hun concentratie. En waarom? Omdat hij graag in beeld komt, want dat is zíjn koers. Hij is die dag de baron.”

“Pas op, Leo is een vriend van mij, maar ik trek het mij totaal niet aan wat hij hiervan denkt, want het is de waarheid”, oppert Patrick Lefevere. “Een koersdirecteur heeft daar niets te zoeken. Niet dat hij daar de koers beïnvloedt, maar er hoeven geen motoren en vooral geen auto’s meer tussen de groepjes te zitten.”

Lefevere had natuurlijk ook oog voor de 25 overwinningen van zijn ploeg. Daar hoorde een kwinkslag bij. “Wij hebben ocharme maar 25 koersen gewonnen en een paar ‘kleine’ klassiekertjes. Er zijn mensen die te voet naar Lourdes trekken om daar nog maar de helft van te kunnen winnen.”

foto TB | www.velofans.be

Reacties

reacties