Nieuwe en unieke cross in het veldrijden

Velofans.be | TB

Op zaterdag 26 oktober vormt de voormalige mijnsite be-MINE in het Limburgse Beringen een prachtig decor voor een sportieve strijd in het veldrijden. Voormalig wereldkampioen Erwin Vervecken heeft het over een onvergetelijke cross.

Vlak na de start draaien de veldrijders de mijnterril op. Per ronde krijgen de crossers twee klimpassages en twee afdalingen af te werken. “Het zal een aparte cross worden”, geeft parcoursbouwer Vervecken mee.  “Het is echt met geen enkele andere veldrit te vergelijken”, aldus Vervecken. “Als ik een vergelijking met het wegwielrennen mag maken, dan zou ik de cross omschrijven als een rasechte klimklassieker.”

Deze gloednieuwe cross in Beringen heeft al groen licht gekregen van de KBWB. Het technisch dossier moet nog goedgekeurd worden door de UCI. Op dat vlak worden er geen problemen verwacht.

Reacties

reacties