Drieprovinciënroute met 35, 39 of 63 km

Op zondag 2 juni kan je een leuke fietstocht combineren met wat extra’s. De Drieprovinciënroute staat voor fietsen in de natuur en langs niet te missen trekpleisters, in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Je kan kiezen uit 35, 39 of 63 km met start in Tessenderlo, Laakdal, Meerhout, Ham of Beringen. Er is een controlepunt voorzien in Diest. Op deze zes punten is er animatie en kan je genieten van een lekkere snack.  Vertrek tussen 8 en 15 uur. Deelname 4 euro (gerechtje inbegrepen). Er zijn meerdere prijzen te winnen van een elektrische fiets tot meerdaagse fietsvakanties.

De Drieprovinciënroute is ontstaan in Meerhout, waar Edward Mertens de herinnering aan de leurders levendig wilde houden. Deze doorgaans kleurrijke figuren trokken met hun koopwaar per fiets naar nabije maar ook vaak verre bestemmingen om haring, stoffen en huisraad aan de man te brengen. Soms bleven zij dagen onderweg en werden bevoorraad door vrachtwagens. Anekdotes over hun belevenissen zijn legio. Hun ras is blijkbaar uitgestorven, alhoewel… Het aanvankelijk genoemde Leurderspad werd omgedoopt in een meer attractieve benaming Drieprovinciënpad.

Meer info op www.drieprovinciënroute.be

Reacties

reacties

Tags from the story
,