Te warm om te koersen? Peter Sagan roept op tot actie

foto TB | www.velofans.be

Bloedhete temperaturen in West-Europa. Record na record gaat eraan. Slecht nieuws voor de renners in de Ronde van Frankrijk. Peter Sagan blijft niet bij de pakken zitten.

De Slowaakse toprenner verlangt van vakbond CPA dat ze niet langer roerloos toekijken. “Ik weet niet waarom we ze moeten betalen, als ze ons toch niet beschermen”, trapt Peter Sagan een open deur in bij CyclingNews. Voormalig renner Pascal Chanteur staat tijdens de Tour aan het hoofd van de CPA. Hij is ook voorzitter van de Franse rennersvereniging.

Eerder dit jaar werd een etappe in de Tour de San Juan aangepast vanwege de hitte. “Als we met dit weer de bergen op moeten rijden, gaat het enorm zwaar worden. De CPA moet iets doen”, geeft Sagan mee.

Reacties

reacties