Patrick Lefevere kaffert journalist uit met “Totaal niet waar, loser”

De Nederlandse wielerjournalist Thijs Zonneveld vroeg zich af waarom Julian Alaphilippe enkel een boete kreeg nadat op beelden te zien was dat hij een duw kreeg bij het oprijden van de Galibier. Patrick Lefevere kon zich duidelijk niet vinden in de opmerking van de voormalige profrenner.

Het incident deed zich voor in de eerste Alpenrit. Op de beelden zou te zien zijn dat de verzorger van Deceuninck-Quick Step de drager van de gele trui een duw in de rug geeft. Onrechtmatig gedrag of niet? De jury deelde dan maar een boete van 500 Zwitserser franken aan ploegleider Tom Steels uit.

Thijs Zonneveld vindt dat een verhaal van twee maten en twee gewichten. Hij verwijst daarbij naar Roglic, die in de Giro straftijd opgelegd kreeg nadat wielerfans hem vooruit duwden.

 

Reacties

reacties