Wellens en Benoot zijn erbij in de BinckBank Tour

foto TB | www.velofans.be

Op 12 augustus begint de BinckBack Tour 2019 in Beveren-Hulst. Lotto-Soudal bevestigde al de namen van enkele deelnemers. Tim Wellens, Tiesj Benoot, Jasper De Buyst en Maxime Monfort zijn van de partij.

De BinckBank Tour is één van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België. Dit jaar start de tour op maandag 12 augustus met een etappe van Beveren naar Hulst. Op zondag 18 augustus finishen de deelnemers in het wielermekka Geraardsbergen. Alle etappes zijn te bekijken via de NOS, VTM en Eurosport. Je kan de renners natuurlijk ook live aan het werk zien.

Het programma ziet er als volgt uit:

Met een Grand Départ in Beveren en aankomst enkele kilometers verderop in Hulst, slingert de eerste rit al meteen de hele tijd door het Zeeuwse grensgebied van beide landen, door de Linielandgemeenten en langs o.m. het Verdronken Land van Saeftinghe. Op dinsdag en woensdag volgen twee vlakke etappes in West- en Oost-Vlaanderen, met kansen voor een sterke vlucht of een spannende sprint. De rit in Aalter op woensdag brengt een gepast eerbetoon aan de honderdste verjaardag van oer-Flandrien Briek Schotte met drie maal de passage over de pittige kasseistrook aan Brieks standbeeld in Kanegem.

Op donderdag is Houffalize het toneel van een unieke, samengebalde Ardennenrit: net geen 100 kilometer, bestaande uit drie rondjes met telkens de forse beklimmingen van Bois des Moines en Saint-Roch, de jaarlijkse openingsklim in Luik-Bastenaken-Luik. Ook de rest van de rit is het op geen enkel moment vlak. Een flinke kluif voor het peloton, een heerlijk spektakel voor de wielerfan op een Belgische feestdag. Vrijdag start het peloton in Riemst, maar rijdt dan opnieuw Nederland in met een aankomst in Venray.

‘s Zaterdags tikt de klok in Den Haag voor de individuele tijdrit over 8,5 kilometer in het hart van de Nederlandse residentie. Met enkele lange stukken rechtdoor is deze race tegen de chrono spek naar de bek van de specialist en de echte hardrijder.

De slotrit speelt zich hoofdzakelijk af in de Vlaamse Ardennen. Na de start vanuit Sint-Pieters-Leeuw gaat het via de Berendries, Leberg, Valkenberg en Ten Bosse naar de plaatselijke ronde waar nog vier keer het duo Muur-Bosberg moet beklommen worden. De aankomst ligt zoals de voorbije jaren op de Vesten, aan de voet van de Muur van Geraardsbergen. Daar kennen we de winnaar van de 15e BinckBank Tour!

 

 

Reacties

reacties