‘Fietsen door de bomen’ groot succes

In het Limburgse Bokrijk kon je door het water fietsen, sinds juni is er ‘Fietsen door de Bomen’ in Hechtel-Eksel. In de herfstvakantie telde men liefst 50.000 fietsers. Binnenkort wordt de kaap van 200.000 bezoekers overschreden.

Fietsers rijden er 700 meter lang over een fietsbrug – een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter – die geleidelijk met zo’n 3 à 4 procent stijgt tot 10 meter hoogte, om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad.

De fietsbrug steunt op een constructie van 449 kolommen in weervast staal. Zij symboliseren de naaldbomen die op de plaats van het fietspad stonden en een tweede leven aan het startpunt van het traject kregen.

 

“Fietsen door de Bomen’ ligt op het Limburgse fietsroutenetwerk, vlakbij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven in Bosland, een natuurkern van 5.137 hectare. Toerisme Limburg werkt overigens al aan een derde fietsbeleving ‘Fietsen door de Heide’, dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen, die begin 2020 wordt geopend.

Parkeren kan in het Pijnven, Kiekhoekstraat 16 in Hechtel-Eksel. Vanaf de parking fiets je via het fietspad naar het knooppunt 272. Je kan ook via een andere lus tussen de kruimen van de bomen fietsen, zie hieronder:

Reacties

reacties