Mathieu van der Poel kiest voor ander programma

Velofans.be | foto TB

Na zijn avonturen op de weg lastte Mathieu van der Poel een korte break in. De regerend wereldkampioen veldrijden pikte in Ruddervoorde de draad in het veld terug op. Van der Poel boekte meteen zijn eerste overwinning.

“Het was een vrij lastige omloop. Vrij technisch”, vertelde Van der Poel na afloop. “Ik moest echt zoeken om het crossgevoel terug te krijgen. Dat heb ik eigenlijk vandaag niet echt gevonden. Ik was in orde, maar heb niet de indruk dat er versnellingen op zaten. Ik heb vanaf het begin mijn eigen tempo gereden. Toen de rest in het begin er een snok aan gaf, moest ik een gaatje laten. Maar mijn basis is zeker goed genoeg. Maar nu moet het interval nog terug komen.”

De 24-jarige Nederlander uit Kapellen houdt een goed gevoel over aan zijn seizoensdebuut. “Het is toch een bevestiging dat ik goed gewerkt heb. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden. Wanneer je niet goed bent, win je ook geen cross. Ik wist dat ik in orde was, al mist de specifieke crossconditie nog een beetje. Het was sowieso een hele lastige wedstrijd hier. Maar ik heb er wel weer van genoten.”

Mathieu van der Poel kiest voor een drukke decembermaand met acht crossen. Pas half januari volgt een stage, in de aanloop naar het WK veldrijden in Dübendorf.

“Ik wil zoveel mogelijk crossen rijden om ritme op te doen”, aldus Van der Poel. “In november zijn dat er inderdaad acht. En in tegenstelling tot de voorbije jaren plan ik in december geen stage in Spanje en ik neem ook geen break tijdens de kerstperiode. Ik wil alles rijden.”

Half januari trekt Van der Poel op stage. Zo mist hij de WB-manche in het Franse Nommay. Of hij aan de start komt in Hoogerheide is nog afwachten.

Reacties

reacties