WAANZIN! Sagan naar huis gestuurd

Sagan Vittel Cavendish
Velfofans.be | TB

Opschudding in de Ronde van Frankrijk. In volle sprint gebruikte Peter Sagan zijn elleboog om Mark Cavendish af te houden. ‘Cav’ vloog tegen de dranghekken en moest naar het ziekenhuis afgevoerd worden. De Tourdirectie verwees Sagan eerst naar de laatste plaats, maar even later volgde een uitsluiting!

Terwijl Mark Cavendish tegen de grond smakte, bolde Peter Sagan als tweede over de meet. In eerste instantie pakte de Tourdirectie met een verwijzing naar de laatste plaats uit, dertig strafseconden en tachtig punten kwijt in de strijd voor de groene trui.

Tot verbazing en ergernis van vele wielerfans. Wat later volgde de uitsluiting voor de wereldkampioen. Zijn Tour eindigt na de vierde etappe.

Excuses

“Ik wist niet dat Mark achter me zat”, reageerde de boosdoener bij Sporza. “Hij kwam van rechts, toen ik naar het wiel van Kristoff of Démare wilde springen. Mark kwam gewoon heel snel aan en ik had niet genoeg tijd om naar links te sturen. Hij kwam mijn richting uit en belandde uiteindelijk in de verdrukking. Ik heb mijn excuses aan Mark aangeboden. Zo’n valpartij is toch niet niets.”

“Ik kan het goed vinden met Peter, maar dit begrijp ik toch niet”, gromde Mark Cavendish na afloop. “Dat hij wat van zijn lijn afwijkt, daar zou ik nog mee kunnen leven, maar die elleboog is over de grens.”

Je kan de bewuste fase hieronder bekijken (32 sec.):

 

 

Reacties

reacties