Mollema ziet droom in vervulling aan

Bauke Bollema
Velofans.be | TB

Bauke Mollema bolde in Le Puy-en-Velay als eerste over de finish, voor Diego Ulissi en Tony Gallopin. Zijn eerste etappewinst in de Ronde van Frankrijk. De mooiste zege in zijn carrière als profrenner.

“Hiermee komt er echt een droom uit, ik kan het nog niet helemaal geloven”, juichte de renner van Trek-Segafredo na afloop in het flitsinterview. “Ik was er al vaak dichtbij en wou dit jaar echt voor die etappezege gaan. Ik heb er zo hard voor gewerkt en nu lukt het eindelijk. Ik ben ongelooflijk blij.”

De Groninger raakte op de eerste klim bij de kopgroep en ontsnapte net over de top van de slotklim in de afdaling. Daarna volgden nog dertig glooiende kilometers.

“Ik heb nog nooit zo’n lange solo gereden”, merkt Mollema op. “Het was spannend en ongelooflijk close, maar ik heb het gehaald. Geweldig.”

“Wat een geweldige race om een etappezege te boeken door mijn ploeg- en landgenoot”, deelt Koen de Kort in de vreugde bij Omroep Brabant. “De druk valt nu weg. Hopelijk wordt het wat vrijer koersen, nu, want het móét nu niet meer”, vertelt De Kort aan Omroep Brabant.

Reacties

reacties