Peter Sagan haalt uit: “Wie gaat ons, de renners, beschermen?”

Sagan Cavendish Greipel
Velofans.be | TB

Wereldkampioen Peter Sagan ging voor een glansrol in de Tour de France 2017. De jury sloot Sagan echter op 4 juli uit, na een tumultueus verlopen sprint, waarbij Mark Cavendish zwaar ten val kwam en de strijd moest staken. Sagan is niet te spreken over het doen en laten van de jury en stelt zich belangrijke vragen.

In een interview met VTM en ZDF blikt Peter Sagan terug en vooruit. Het stoort de renner mateloos dat hij geen uitleg kreeg over de beslissing van de jury. “Ik wachtte op de beslissing of ik de volgende dag mocht starten of niet. Het antwoord kwam nooit. Waarom niet? Het is de 21e eeuw en de Tour blijft draaien en niemand antwoordt.”

“De jury heeft nooit met mij gepraat. Als ze een verklaring wilden… Ik deed volgens hen iets fout en was gewelddadig. Dat is slecht! Dat je gewelddadig genoemd wordt, terwijl je niets verkeerd deed. Maar toch word je voor de hele wereld gewelddadig genoemd. Dat aanvaard ik niet, want ik heb niets verkeerd gedaan.”

“Er is altijd ruimte om beter te worden. Als ze beter willen worden. Dat is moeilijk”, merkt Peter Sagan teleurgesteld op. “Wie gaat ons, de renners, beschermen?”


Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Reacties

reacties