Velofan: ‘Little champ’ Chrétien Dewilde

Chretien Dewilde
Velofans.be | TB

Je hebt velofans en je hebt velofans. Kortessemnaar Chrétien Dewilde hoort duidelijk in de tweede categorie thuis. Via de koers is hij zelfs een goede vriend geworden van Tom Boonen.

“Hoe lang ik de koers al volg? Dik veertig jaar”, vertelt Chrétien Dewilde vol enthousiasme. “Vraag me niet hoeveel ritten ik in al die tijd gezien heb, dan zijn we morgen nog bezig (lacht). Zelf fietsen, naar koersen op de weg, het veldrijden, het wielrennen op tv, neen voor mij is er geen leven zonder de fiets.”

“Ik heb Tom Boonen groot zien worden op de fiets. Hij was vijftien jaar prof. Ik heb hem al die jaren trouw gevolgd. De meeste mensen kennen Tom Boonen, maar Tom Boonen kent mij, dat is het verschil. Hij is de ‘grote champ’ en ik de ‘little champ’. We houden nu nog altijd contact, ook via Facebook. Tom heeft een fantastische carrière achter de rug. Eentje om duimen en vingers van af te likken. Talent en mentaliteit, de perfecte combinatie.”

“Hij heeft zijn fiets aan de haak gehangen en amuseert zich nu met andere dingen. Mijn liefde voor de wielersport stopt echter niet bij Tom Boonen. Als de renners in de winter wat uit beeld verdwijnen, trek ik naar het veldrijden.”

Reacties

reacties