Interviews met Peter Sagan vervelen nooit: “Ik ben jong en mooi”

Sagan Peter WK 2017 Bergen in Noorwegen
Velofans.be | TB

Zijn 100ste zege als profrenner, het lukte ook niet in de vijfde etappe van de BinckBank Tour. Peter Sagan haalde na afloop uit naar enkele andere grote namen.

Op weg naar Sittard kwamen Tim Wellens, Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke, Jan Bakelants, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Jens Keukeleire, André Greipel, Tom Dumoulin en Lars Boom in een mooie groep vooraan. Sagan en Dumoulin probeerden weg te geraken. Stuyven en Bakelants slaagden er samen ook niet in.

Lars Boom snelde als eerste over de finish, drie seconden voor Sagan en Van Avermaet. “Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen”, gromde Sagan na afloop. “We reden voorop als leiders maar niemand wilde werken en het tempo hoog houden. Er waren veel aanvallen en ik moest alle gaten dichten. Uiteindelijk dacht ik: Ga gewoon, iemand. Toen ging er iemand aan en niemand gaf er wat om…”

“Maar oké, zo gaat het er nu eenmaal aan toe in de wielersport. Ik rij nog steeds mee voorop, ik ben jong en mooi.”

Reacties

reacties