Winnaar Lars Boom krijgt boete voor armgebaar

Boom Lars BinckBank Tour
Velofans.be | TB

Lars Boom schreef de vijfde etappe in de BinckBank Tour op zijn naam. De renner van LottoNL-Jumbo had drie seconden voorsprong op Peter Sagan en Greg Van Avermaet. Er hoorde een armgebaar bij.

“In die gebaren zat vooral heel veel frustratie, maar ook veel blijdschap”, stelde Lars Boom. “Mensen die mij kennen, weten wel voor wie dit bedoeld is.” De wedstrijdjury kon er niet mee lachen. Ze bestraften hem voor een inbreuk op het artikel 12.1.004, wat staat voor ‘incorrect gedrag bij het overschrijden van de aankomstlijn’. Goed voor een boete van 1.000 Zwitserse frank of 879,78 euro.

De UCI-commissarissen deelden ook nog boetes uit aan Tiesj Benoot, 100 Zwitserse frank voor het schaden van het imago van de wielersport (meestal gegeven voor wildplassen, nvdr.). Sportdirecteur Luc Colyn van Sport Vlaanderen-Baloise moet 200 Zwitserse frank overmaken voor het niet respecteren van de instructies van een commissaris en 100 Zwitserse frank voor gedrag dat het imago van de wielersport beschadigt.

Kortom, een bewogen etappe in de BinckBank Tour in het Nederlandse Sittard-Geleen. Met een dolgelukkige winnaar.

 

Reacties

reacties