De oorsprong van het ‘de boom in’ armgebaar van Lars Boom

Lars Boom BinckBank Tour
Velofans.be | TB

Een rit winnen en dan een boete van 879,80 euro moeten betalen, dat scenario schreef Lars Boom achter zijn naam. De Nederlandse renner geeft uitleg bij zijn armgebaar.

Lars Boom was in Sittard Peter Sagan en Greg Van Avermaet te snel af. De 31-jarige renner pakte net voor de finishlijn met een wild armgebaar uit. Met een fikse boete van de jury, vanwege incorrect gedrag, als gevolg.

“Dat gebaar? Daar zat heel veel agressie… en blijdschap in. Aan wie dat gericht was? De mensen waarvoor het is, weten wel wat ik bedoelde”, reageerde Boom na afloop.  Nu is ook duidelijk om wie het gaat.

Bij de Telegraaf wisten ze dat Lars Boom naar de Ronde van Spanje wou om zo op scherp te staan op het WK. Boom kreeg vrijdagmorgen te horen dat hij naast de selectie voor de Vuelta was gevallen, sprintte enkele uren later naar de zege in de BinckBank Tour en trakteerde de selectieheren op een welgemeende ‘de boom in’.

Of de ploegleiding van LottoNL-Jumbo blij is met zijn actie valt te betwijfelen.

Reacties

reacties