Tim Wellens schittert in Ardense regen

Wellens Tim Tour 2017 TB
Velofans.be | TB

“Ik stond er nooit zo goed voor, de concurrentie weet dat ze mij geen vijf meter mag geven”, stelde Tim Wellens voor de zesde etappe in de BinckBank Tour. 203,7 km later kwam hij als winnaar over de streep in Houffalize!

Tim Wellens en Tom Doumoulin wisten uit de greep van de achtervolgers te blijven. Wellens klopte Dumoulin in de sprint, die de leiderstrui in handen neemt, met een voorsprong van vier luttele seconden op Wellens.

“Wellens krijgt vleugels wanneer het slecht weer is”, stelde Renaat Schotte. “Dit is dag en nacht verschil met de Wellens in de Tour.”

Na een aanvalspoging van Lars Boom en Oliver Naesen gingen Peter Sagan en Tim Wellens aan de haal. Wellens zette door en kreeg daarna het gezelschap van Tom Dumoulin. Het was knokken tot aan de finish, om uit de greep van de achtervolgers te blijven, maar ze slaagden in hun opzet.

Aan de finish hadden ze zeventien seconden voorsprong op Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot. Michael Valgren en Oliver Naesen kwamen op twintig seconden binnen.

Met nog één rit voor de boeg grijpt Tom Dumoulin de leiderstrui. Tim Wellens volgt op vier seconden. Greg Van Avermaet (46″) en Jasper Stuyven (52″) mogen dromen van de eindzege. Michael Valgren en Olivier Naesen volgen op meer dan een minuut. In de top 10 is er nog plaats voor Sep Vanmarke (2’22”), Jan Bakelants, Soren Kragh en Dion Smith.

Wordt het Dumoulin of Wellens? Zondag volgt het antwoord, na Essen-Geraardsbergen, een etappe van 191 km.

Reacties

reacties