Superprestige veldrijden: geen Francorchamps, wel De Schorre

Wout Van Aert
Velofans.be | TB

Voor de 36e editie van de Superprestige veldrijden wijzigt er weinig. Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en de andere renners moeten deze keer niet naar Francorchamps afzakken.

Die plaatst op de kalender wordt ingenomen door De Schorre in Boom, een cross die bekend was als de Niels Albert CX. De Schorre is ook de locatie van Tomorrowland.

Mathieu van der Poel won vorig jaar liefst zeven van de acht manches van de Telenet Superprestige. De nieuwe editie begint op 1 oktober in het Nederlandse Gieten. De laatste cross is op 17 februari in Middelkerke.

“Ik denk dat het opnieuw tussen Wout en mij zal gaan in de cross, met af en toe enkele uitschieters van anderen”, blikt Mathieu van der Poel vooruit bij Het Nieuwsblad. “Wout zal misschien wat minder crossen met het oog op zijn voorjaar, maar in de klassementscrossen zal hij er wel staan. Dus ik verwacht me aan mooie wedstrijden. Zelf rijd ik enorm veel crossen, dit wordt mijn drukste veldritwinter ooit. Maar dat mag, ik cross graag.”

Reacties

reacties