Niels Albert met spoed geopereerd

Niels Albert | Foto Velofans.be - PO

Op de ploegvoorstelling van Crelan-Charles maakte Niels Albert bekend dat hij een nieuwe operatie aan zijn hart liet uitvoeren. Met spoed.

De voormalige wereldkampioen veldrijden kreeg opnieuw last van hartritmestoornissen en onderging in het ziekenhuis in Brugge een medische ingreep. “Ze hebben een defibrilator gestoken”, citeert Het Nieuwsblad de 31-jarige ploegleider van Wout Van Aert. “Mijn entourage en ikzelf zijn blij dat de operatie is uitgevoerd. Het is een hele geruststelling.”

Niels Albert maakt de start van het WB-veldritseizoen in de Verenigde Staten dus niet mee. “Het is jammer dat ik de crossen mis in Amerika, maar dat nieuws is nu achter ons. Iedereen is gerust. Vanaf nu moet de focus weer volledig op de cross liggen.”

De zoon van voormalig motorcrosser Erwin Albert begon als BMX’er en koos daarna voor het veldrijden. Hij werd in 2011 Belgisch kampioen en in 2009 en 2012 wereldkampioen. Op 19 mei 2014 maakte Niels Albert bekend dat hij moest stoppen met de cross vanwege hartritmestoornissen. Vier maanden later werd hij ploegleider.

Reacties

reacties