Tim Wellens wint GP La Wallonie en is klaar voor het WK

Wellens Tim Tour 2017 TB
Velofans.be | TB

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert gelden als kopmannen op het WK 2017 in Noorwegen. Ze kunnen op Tim Wellens rekenen, die de GP de Wallonie op zijn naam schreef.

Ook de WK-gangers Tiesj Benoot en Dylan Teuns lieten zich in positieve zin opmerken. De Colombiaan Fernando Gaviria van Quick Step-Floors brak de koers open op de Côte de Lustin. In de afdaling reden echter acht andere renners weg, met daarbij de Lotto-ploegmaten Tim Wellens, Tiesj Benoot en Tony Gallopin, de winnaar van vorig jaar.

Op de voorlaatste helling, de Tienne aux Pierres, ging Wellens er in zijn eentje van door. Vijftien kilometer later bolde hij als eerste over de finish.

“Ik had voor de start reeds aangegeven dat ik goed was en gaf mijn team de opdracht de wedstrijd hard te maken. Ik wil dan ook iedereen binnen de ploeg bedanken omdat ze hun kansen hebben opgeofferd”, stelde de Truienaar met een glimlach.

Tim Wellens kan een belangrijke rol spelen op het WK in Noorwegen. “Ik heb zwaar getraind in het vooruitzicht van dat WK”, merkt hij enthousiast op. “Vaak achter de moto, tochten van 270 kilometer. Zo krijg je superbenen.”

De WK-selectie van Kevin De Weert: Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Jens Keukeleire, Tim Wellens, Julien Vermote, Tiesj Benoot en Dylan Teuns.

Uitslag GP Wallonie 2017:

1. Tim Wellens (Lotto-Soudal, Bel)
2. Tony Gallopin (Fra)
3. Julien Simon (Fra)
4. Tiesj Benoot (Bel)
5. Jan Bakelants (Bel)

 

Reacties

reacties