Peter Sagan draagt deze WK-titel op aan Scarponi en vriendin

Geen Noors feestje op het WK in Bergen. Alexander Kristoff ging er nochtans voluit voor in de spring. Maar Peter Sagan was nog een tikje sneller.

De derde wereldtitel op rij voor Peter Sagan. Een primeur! “Sorry dat ik dit feest verpest heb voor Kristoff in zijn eigen land, maar ik ben heel blij dat ik weer heb gewonnen. Het liep perfect. Al dacht ik op vijf kilometer van de streep dat het afgelopen was voor mij. Ik heb gelukkig nog vrienden in het peloton, ploeggenoten.”

“Ik wil deze zege aan twee mensen opdragen”, zei Sagan na afloop. “Allereerst aan Michele Scarponi (dit jaar overleden na een ongeluk in training, nvdr.), die morgen jarig zou zijn. Ik wil deze overwinning ook opdragen aan mijn vriendin. We verwachten samen een kindje.”

Reacties

reacties