Wout Van Aert ziet meer licht in de tunnel

Wout Van Aert
Velofans.be | TB

Veertiende in Iowa. Wout Van Aert werd luidop in vraag gesteld. Ook na zijn zevende plaats in Waterloo klinkt er kritiek. Maar Van Aert stapte niet met een slecht gevoel het vliegtuig op.

Is de combinatie van het wegrennen met cyclocross te zwaar? Speelden de bloedhete temperaturen – naar het voorbeeld van Tim Wellens – hem parten? In Waterloo zat Van Aert in vijfde positie toen hij moest halt houden voor een valpartij. Het versnellingsapparaat en de sluiting van een van zijn schoenen waren defect. Een noodgedwongen fietswissel. Van Aert knokte zich van de 22ste naar zevende positie terug.

“Als weet welke inhaalbeweging ik heb gemaakt op dat parcours, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn over mijn prestatie”, stelt hij via zijn webstek. “Top top was die nog niet. Maar na Iowa is dit wel een opsteker. Een bevestiging dat mijn slechte resultaat daar niet meer dan een offday was.”

“Zonder die pech had ik in Waterloo als tweede kunnen eindigen. Winnen? Daarvoor was Mathieu van der Poel te sterk. Met zijn technische vaardigheden had hij sowieso het verschil gemaakt in het bochtenwerk.”

Het is nu uitkijken naar zondag, de openingsmanche van de Superprestige in Gieten.

Reacties

reacties