De Clercq verlaat Lotto-Soudal

Bart De Clercq naar Wanty Groupe Gobert
Velofans.be | PO

Na zeven seizoenen neemt Bart De Clercq afscheid bij Lotto-Soudal. De 31-jarige renner uit Zottegem trekt naar Wanty-Groupe Gobert.

De Clercq tekende een contract voor twee jaar.  “Het zal speciaal zijn om na zeven jaar nieuwe lucht op te snuiven. Ik kijk er naar uit om met jonge talenten zoals Guillaume Martin samen te werken.” Bij Wanty-Groupe Gobert belandt hij in een ProContinentale ploeg, wat een niveau lager is.

“Het voorbije jaar was een tegenvaller voor mij. Door problemen aan mijn rechter dijbeen kon ik nooit het gewenste niveau halen. Maar fysiek ben ik zeker nog op niveau. Ik ben absoluut nog niet versleten. Vooral in lastige rittenwedstrijden wil ik mij komend jaar tonen.”

Hij is de vierde nieuwkomer bij Wanty-Groupe Gobert, na Christian Odd Eiking, Boris Vallée en Timothy Dupont.

Bart De Clercq won in 2011 een etappe in de Ronde van Italië. In 2015 pakte hij een ritzege in de Ronde van Polen mee. Een jaar later won hij het bergklassement in de Ronde van de Ain.

Reacties

reacties