Mathieu van der Poel is hongerig: “Blijven winnen”

Mathieu van der Poel
Velofans.be | TB

Hij won de eerste twee veldritten voor de wereldbeker in de Verenigde Staten. In de eerste manche van de Superprestige in Gieten bolde hij opnieuw als eerste over de finish.

Ook in de voorbereiding won hij twee keer. Met vijf zeges is Mathieu van der Poel op indrukwekkende wijze aan het nieuwe seizoen begonnen. Het kan niet stuk. De Nederlander blijft echter met beide voeten op de grond staan.

“Je kunt niet elke cross van in de start naar je hand zetten, ook al was dat in Amerika wel twee keer het geval”, vertelde hij na zijn zege in Gieten. “Het was ook een stuk spannender.” Wout Van Aert bakte er weinig van in Amerika. In Gieten vocht hij knap terug, met een tweede plaats als beloning. Er zit terug een tweestrijd aan te komen.

“Ik wil zo lang mogelijk blijven winnen. Ik heb ook gezegd dat ik er zoveel mogelijk wil winnen en voorlopig lukt dat aardig”, merkt Van der Poel op. “Ik wil mij ook focussen op alle klassementen. Dan is een goede start belangrijk.”

Reacties

reacties