Sven Nys wil belangrijke boodschap delen met papa’s en mama’s

Anno 2017 komt er veel business in de sport kijken. Niet alleen in het voetbal gooien de clubs met geld naar jonge talenten. Sven Nys heeft een topcarrière in het veldrijden achter de rug. Zijn zoon Thibau Nys doet het ook prima. Nuchter blijven is echter de boodschap.

Binnen enkele maanden pakt de VRT uit met een documentaire over vader en zoon Nys. Een verlengstuk op de reportage die bij het afscheid van Sven Nys hoorde. “Ik hoop in deze documentaire een boodschap over te kunnen brengen aan de papa’s en mama’s, die kinderen hebben die aan sport doen”, legt Sven Nys uit bij StudioBrussel. “Die kids moeten er vooral plezier beleven. Ze mogen geen druk op die kinderen hun schouders leggen. Alles moet vanzelf komen.”

“Thibau heeft dezelfde passie voor het veldrijden. In alles wat hij met mij bespreekt, gaat het in negentig procent van de gevallen over de fietssport. Het materiaal, de voorbereiding, de wedstrijden, hij kent alle details. Maar ik besef heel goed dat het nog heel ver af is om nu al te stellen dat hij carrière in het veldrijden kan maken. Dat mag nu niet de drijfveer zijn. Hij moet plezier maken. Het kan ook een keer minder lopen, en dan moet hij er ook plezier in blijven beleven.”

Reacties

reacties