Reacties renners en ploegleiders op parcours Tour de France 2018

Tour de France 2017
Velofans.be | FD

Een korte maar loodzware bergrit van 68 kilometer, klimmen op onverharde wegen, Alpe d’Huez, 15 kasseistroken. De invoering van tussensprints. De Tour 2018 belooft zware kost te worden.

Wat denken de renners en de ploegleiders van het parcours dat de organisatie van de Ronde van Frankrijk deze keer heeft uitgestippeld? Velofans.be bundelt een aantal reacties.

“Het is gedurfd”, trapt Marc Sergeant van Lotto-Soudal een open deur in. “Een rit van 65 km met drie cols in. Ik merk ook veel ritten langs het water in de eerste week, wat staat voor veel wind. Ik denk dat er meer kansen zullen zijn voor vrijbuiters. Wij kunnen ons zeker in dit programma vinden.”

“Vijftien kasseistroken, dat is veel”, stelt Valerio Piva bij VTM Sport. “Ik denk wel dat Greg Van Avermaet dat graag zal horen. Hij heeft de vorige editie van Parijs-Roubaix gewonnen.”

Mark Cavendish is ook onder de indruk. “Dit wordt de zwaarste Tour die ik meemaak, zeker voor sprinters.” De winnaar van 2017, Chris Froome, verwacht eveneens een pittige strijd. “Het belooft een zware Tour te worden, vooral met die vele kasseistroken.”

Reacties

reacties