Indrukwekkende reeks Adam Hansen kent een einde

Lotto Soudal Keukeleire
Velofans.be | PO

Adam Hansen nam in 2011 aan de Vuelta deel. Sindsdien nam hij aan alle grote rondes deel. Nog straffer: hij reed ze ook allemaal uit. De Giro 2018 wordt zijn 20ste grote ronde. Daarna stopt het.

De 36-jarige Australiër leek afgelopen zomer naast een deelname aan de Vuelta te grijpen. Lotto-Soudal zag Rafael Valls echter nog uitvallen en zo mocht Adam Hansen toch nog mee.  In 2018 komt hij in mei aan de start van de Giro. Maar de Tour de France en de Vuelta zou hij links willen laten liggen. Zo komt er een einde aan een indrukwekkende reeks.

“Ik begin in 2018 met het nationaal kampioenschap. Daarna doe ik de Tour Down Under, de Cadel Evans Great Ocean Road Race, de Abu Dhabi Tour en dan hopelijk de Ronde van Catalonië, Rund um den Finanzplatz, de Giro en misschien de Ronde van Zwitserland. Daarna zie ik het wel”, blikt Adam Hansen vooruit bij CyclingNews.

Hansen hoopt zo in de rondes waarin hij wel aan de start komt, wat meer voor eigen rekening te mogen rijden. Hij won in 2010 de Ster Elektrotoer en pikte etappezeges mee in de Giro d’Italia (2013) en Vuelta (2014).

Reacties

reacties