Ploeg Orica-Scott 2018 is volledig

Orica Scott
Velofans.be | FD

Het Australische Orica-Scott is klaar met zijn huiswerk. Ploegleider Matt White zag onder meer Jens Keukeleire en Simon Gerrans vertrekken. De selectie telt vijf nieuwe gezichten.

Jens Keukeleire (Lotto-Soudal), Rubén Plaza (Israel Cycling Academy) en Simon Gerrans (BMC) namen afscheid, net als Magnus Cort Nielsen (Astana) en Mitchell Docker (EF Education First). King Lok Cheung heeft Orica-Scott ook verlaten.

Zes renners weg, vijf nieuwe gezichten. Jack Bauer en Matteo Trentin komen over van Quick-Step Floors. Mikel Nieve reed in 2017 voor Sky. Met Cameron Meyer en Lucas Hamilton stromen er twee talenten van opleidingsploeg Mitchelton Scott door.

Ploegleider Matt White verschijnt met veel ambitie aan de start van het nieuwe seizoen. “De nieuwe renners voegen echt iets toe aan de bestaande ploeg. Trentin en Bauer zijn twee renners die zowel onze ploeg voor de klassiekers als onze sprinttrein rond Caleb Ewan versterken”, merkt White op.

“De Ronde van Vlaanderen is het enige monument dat we nog niet gewonnen hebben. Het is waarschijnlijk de lastigste om te winnen, maar we hebben een ploeg die daartoe in staat is. We willen meedoen om de overwinning. In de grote rondes willen we meedoen om zowel etappezeges als het algemeen klassement.”

De 25-koppige kern telt geen Belgische renners:

Australië (12): Sam Bewley, Jack Bayer, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Caleb Ewan, Jack Haig, Lucas Hamilton, Mathew Hayman, Michael Hepburn, Damien Howson, Cameron Meyer, Robert Power.

Engeland (2): Adam en Simon Yates

Spanje (2): Carlos Verona, Mikel Nieve

Canadees: Svein Tuft

Colombia: Esteban Chaves

Denemarken: Christopher Juul-Jensen

Duitsland: Roger Kluge

Italië: Matteo Trentin

Slovenië: Luka Mezgec

Tsjechië: Roman Kreuziger

 

Zuid-Afrika: Daryl Impey

Zwitserland: Michael Albasini

 

 

 

 

 

Reacties

reacties

Tags from the story