Van Aert keert met grote honger terug

Velofans.be | TB

Wout Van Aert ging even zijn hoofd leegmaken op Italiaanse bodem, in het gezelschap van zijn vriendin en zijn kinesist en partner. Trainen in een andere omgeving, zonder constant op je vingers gekeken te worden.

“De eerste twee dagen stond volop in het teken van qualitiy time met Sarah. Amper de fiets aangeraakt, vrijdag en zaterdag. Vanaf zondag heb ik het vizier veranderd van richting, met een voor mij ideale mix van trainen, rusten en ontspannen. Een combinatie waar ik me goed bij voelde”, stelt Wout Van Aert via zijn website. “Ik had om rust gevraagd en ik heb die gekregen. Mijn telefoon heeft amper gerinkeld. Was ik er aan toe? Was ik mentaal moe? Een beetje wel. Maar dan vooral in mijn onderbewustzijn, denk ik.”

“Ik heb eigenlijk niet te veel aan de cross gedacht. Zeker niet teruggeblikt. Alleen een beetje vooruitgekeken naar wat komt. Er volgen nu vier crossen tot mijn volgende break, die ik deels samen met de wegrenners van de ploeg zal afwerken. Maar eerst dus Gavere, Bogense, Zeven en Hamme. We gaan vier keer ‘vollen bak’.”

“De honger is groot. Ik heb er zin in, al ben ik die goesting nooit echt kwijt geweest. Maar toch: ik verlang nu al naar Gavere. Zeker in de huidige weersomstandigheden. Het wordt echt cross, daar in het militaire domein.”

Reacties

reacties