Wout van Aert naar Parijs-Roubaix

Velofans.be | TB

Goed nieuws voor Wout van Aert, die bekendmaakte graag mee te willen strijden in de klassieker Parijs-Roubaix. Maar zijn ploeg had dan wel een wildcard nodig. Die komt er!

Veranda’s Willems-Crelan kreeg van de organisatie van Parijs-Roubaix te horen dat ze aan de start verwacht worden. Tour-baas Christian Preud’homme gaf in interviews in dat hij uitkijkt naar de prestatie van Wout van Aert, die zijn veldritseizoen mee afstemde in functie van enkele klassiekers op de weg.

“Ik ben enorm tevreden dat we kunnen starten in Parijs-Roubaix”, klinkt het bij Wout van Aert. “Een van de redenen waarom ik mijn veldritseizoen anders heb aangepakt dit jaar is omdat ik wil proeven van de topklassiekers in het voorjaar. In mijn voorbereiding zijn we er altijd vanuit gegaan dat we hier zouden starten, maar het is toch een opluchting dat we er effectief aan de start zullen staan.”

Lichaamsbouw

“Parijs-Roubaix past misschien wel het best bij mijn profiel, zeker als je naar mijn lichaamsbouw kijkt. Over kasseien rijden is iets wat Ik graag doe, misschien dat mijn veldrittechniek daar wel voor iets tussen zit. Tijdens Parijs-Roubaix tellen de kleinste details, ook wat het materiaal betreft. We zullen ons tot in de puntjes moeten voorbereiden. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan mee te werken.”

“We zijn enorm blij dat we mogen deelnemen aan een monument als Parijs-Roubaix”, juicht teammanager Nick Nuyens. “Tijdens deze wedstrijd is al heel wat wielergeschiedenis geschreven, het zal voor onze renners een unieke ervaring zijn. Ook met het oog op de ontwikkeling van Wout van Aert is deze deelname fantastisch nieuws. Hij kan nu van het begin tot het einde van het voorjaar ontdekken tot wat hij allemaal in staat is.”Met Stijn Devolder hebben we ook iemand die zijn ervaring kan uitspelen in deze wedstrijd”, merkt de voormalige beroepsrenner nog op.

 

Reacties

reacties