Pakt Wout van Aert het anders aan op het WK?

Velofans.be | TB

Het WK veldrijden in Valkenburg nadert met rasse schreden. Op papier lijkt Mathieu van der Poel gewonnen spel te hebben. Maar elke cross moet natuurlijk gereden worden. Gelukkig maar!

Van der Poel steekt er al maanden bovenuit. Maar Wout van Aert maakte een goede beurt in Hoogerheide en wil zijn wereldtitel met hand en tand verdedigen. Niels Albert kijkt vol verwachting naar het WK 2018 in het Nederlandse Valkenburg uit.

“Wout heeft een zware week gehad en dan weet je dat het eerste deel van de koers lastig kan zijn. Maar daarna val je terug op je conditie. De vermoeidheid gaat dan stilaan weer weg. Je ziet dat ook aan zijn betere tweede wedstrijdhelft”, stelt de voormalige veldrijder bij Sporza.

“We gaan nog wel iets verzinnen zodat het nog spannender wordt. Ik heb elk jaar wel iets waar ik over nadenk. Dit jaar is dat niet anders. Als het volgende week blijft regenen, heb ik misschien wel een mooie tube. Ik hoop er volgende week mee te kunnen uitpakken.”

Het belooft een moddergevecht te worden in Valkenburg. Het parcours op en rond de Cauberg ligt er drassig bij. De weergoden voorspellen de hele week regenbuien.

Reacties

reacties