Bonus wereldkampioen 20.000 of 0 euro

Velofans.be | PO

Wereldkampioen worden op het WK veldrijden in Valkenburg. Er staat niet alleen prestige op het spel. Bij de elite rijden ze ook voor de centen. Het verschil tussen België en Nederland is echter groot.

Veldrijden is razend populair in Vlaanderen. Als Wout van Aert of een andere Belg het haalt bij de elite mannen ligt er een premie van 20.000 euro klaar. Dat geldt ook voor de elite vrouwen, waar Sanne Cant haar wereldtitel verdedigt. Mathieu van der Poel krijgt van de Nederlandse wielerbond KNWU een extra van 0,0 euro als hij de regenboogtrui pakt. De kassa is leeg door een gebrek aan sponsors.

De UCI heeft 5.000 euro voor de winnaar bij de elite mannen en vrouwen in petto. De twee podiumplaatsen leveren respectievelijk 3.000 en 2.000 euro op.

Daar komt wel nog een bonus van de eigen ploeg bovenop. Dat bedrag verschil van team tot team.

Reacties

reacties