Pijnlijke val en uitsluiting voor Mark Cavendish

Dubbele pech voor Mark Cavendish in de Tirreno-Adriatico. De Britse renner van Dimension Data kwam in de ploegentijdrit ten val en liep ook verwondingen aan het gezicht op.

Volgens ploegleider Rolf Aldag kwam het achterwiel in een kuil terecht en smakte Cavendish tegen 60 kilometer per uur tegen het wegdek. “Op een tijdritfiets zit je laag met je gewicht aan de voorkant, dus als je valt ga je over de kop en dat is natuurlijk nooit oké”, citeert Cyclingnews Aldag.

Cavendish brak bij die valpartij een rib en liep schaafwonden op plus schaafwonden, een kniewonde en een zwelling in zijn gezicht.

Hij wou aan de start komen van de tweede etappe, maar Cavendish kwam buiten de tijdslimiet aan. “Ik ben teleurgesteld dat ik er geen deel van ga uitmaken, ondanks de pijn keek ik er naar uit om een snelle rit te maken”, zucht Cavendish, die ook in Abu Dhabi onderuit ging. “Maar ik ben blij dat er geen grote schade is.”

Reacties

reacties