Winnaar Paris-Camembert krijgt 69 kilogram kaas

Lilian Calmejane heeft de 79e editie van Parijs-Camembert gewonnen. Daar hoort een niet alledaagse prijs bij: zijn gewicht in kaas!

De Franse renner van Direct Energie trok er op 27 kilometer van de finish alleen van door. Valentin Madouas strandde op de tweede plaats, de Italiaan Andrea Vendrame snelde als derde over de streep, na 196,5 km.

Winnaar Lilian Calmejane haalde een gemiddelde snelheid van 40,20 km/uur in deze 1.1 wedstrijd. Goed voor 69 kg. Camembert kaas.

Amaury Capiot van Sport Vlaanderen-Baloise was de beste Belg op de zeventiende plaats. Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) en Piet Allegaert (Sport Vlaanderen) eindigden als 26e en 27e in deze editie van Parijs-Camembert.

De volledige uitslag vind je hier terug op ProCyclingStats.

Reacties

reacties