Hinault maakt brandhout van Froome

Simon Yates leek op weg naar de eindzege in de Giro d’Italia 2018. Chris Froome kwam echter terug vooraan opduiken en is de derde renner die – Eddy Merckx en Bernard Hinault – drie grote rondes op rij wist te winnen.

“Froome hoort niet in die lijst. Hij heeft een positieve test afgelegd in de Vuelta en ook zijn B-staal was positief, dus heeft hij doping gebruikt en moet hij geschorst worden”, stelt de voormalige Franse toprenner tegenover Het Laatste Nieuws. “Van mij had hij nooit mogen starten in de Giro.”

“Waarom moeten we zo lang wachten op een uitspraak? Diego Ulissi en Alessandro Petacchi werden veel sneller geschorst voor hetzelfde. Met welk recht krijgt Froome zoveel tijd om een uitleg te vinden? Is het omdat Sky zoveel geld heeft?”

“Dit is allemaal heel spijtig. Froome maakt geen deel uit van de legende van deze sport, want welk imago bezorgt hij het wielrennen op deze manier? Straks mag hij misschien nog starten in de Tour ook. Het is een echt schandaal. Dit moet stoppen.”

Reacties

reacties