Timothy Stevens en zijn ploegmaten willen vlammen in de Ronde van Limburg

Foto TB | www.velofans.be

Een lastig parcours met behoorlijk wat hoogtemeters en kasseistroken, een mooi deelnemersveld. De Geberit Ronde van Limburg 2018 belooft een harde noot om te kraken te worden. Voor Timothy Stevens is het bijna een thuismatch. Dat zorgt voor extra spanning en strijdlust.

“Wat we met Cibel-Cebon kunnen brengen? De motivatie is groot. Iedereen is gebrand om zich te tonen”, blikt Timothy Stevens vooruit. “Het is wel jammer dat Roy Jans (enkelbreuk, nvdr.) er niet bij is. Hij was heel sterk bezig en zou tot de topfavorieten behoord hebben.”

“Maar we gaan er als ploeg stevig invliegen. Jimmy Janssens zit in de winning-mood, de broers Jan en Wim Reynaerts zijn van Tongeren, Cedric Raymaekers woont in Sint-Truiden, dat speelt allemaal mee. Denis Coenen rijdt ook goed rond. Voor mezelf is deze koers natuurlijk ook speciaal: in eigen streek rijden, dat blijft speciaal. En de Ronde van Limburg heeft de laatste jaren natuurlijk ook aan erkenning gewonnen. Het is zeker geen gemakkelijke koers.”

Extra kasseistroken, nieuwe hellingen, smalle wegen, veel draaien en keren, een onverharde strook. “Dat oogt mooi, maar ik hoop dat het geen veldslag wordt voor de renners”, merkt Timothy Stevens op. “Soms wordt er te weinig rekening gehouden met de veiligheid van de renners. Er zijn stroken waar je moeilijk met een peleton door kan vlammen. Ik hoop dat het droog blijft. De Ronde van Limburg was al een zware koers met een selectief parcours. Dat bewijzen de vorige edities, die niet op een massasprint eindigden.”

Op zoek naar Dame Fortuna

In 2016 was Kenny Dehaes Tom Boonen te vlug af. Vorig jaar snelde Wout van Aert als eerste over de finish in Tongeren. Timothy Stevens rekent zich niet bij de favorieten. Hij ondervind nog wat naweeën van een zware valpartij in de Belgium Tour. “Het vertrouwen is nog niet honderd procent. De schaafwonden zijn aan het genezen en ik heb nog wat draadjes aan de arm. De pijn is draaglijk, alleen op de kasseistroken voel ik mijn pols nog. De adrenaline van de koers zal die pijn wel goed maken zeker (lacht).”

foto TB | www.velofans.be

“Hopelijk gaat het nu wat beter meezitten want ik heb dit seizoen al evenveel tegenslag gehad als in een volledig seizoen. Een maagontsteking, valpartijen, ik heb mijn portie al gehad. Ik heb me wel een aantal keren in de kijker kunnen rijden, zoals in Nokere Koerse en de Baloise Belgium Tour. Dat is mooi voor de sponsors, maar ik hunker ook naar wat noteringen in de top tien of twintig. Ik wil nog wat meer, anderzijds ken in de oorzaken, daar valt weinig aan te doen.”

“Na regen komt zonneschijn, zeggen ze. Hopelijk geldt ook voor mij want er komen nog een aantal mooie koersen aan, waarin ik me wil tonen. Na de Ronde van Limburg volgen nog meerdere 1.1 koersen zoals Dwars door het Hageland, Brugge, Halle-Ingooigem. Er zijn nog wat meerdere grote koersen in de aanloop naar het Belgisch Kampioenschap, dat parcours is misschien wat te zwaar voor mij, maar dan werk ik wel voluit voor de ploeg.”

DC

Reacties

reacties