Winnaar Ronde van Limburg krijgt mooi kunstwerk mee naar huis

foto Velofans.be

De organisatie van de Geberit Ronde van Limburg vroeg aan Katja Van Crombrugge om een trofee te maken voor de opvolger van Wout van Aert. Het verhaal achter dat kunstwerk verneem je in deze video.

In 2016 was Kenny Dehaes Tom Boonen te vlug af. Vorig jaar snelde Wout van Aert als eerste over de finish aan de Eeuwfeestlaan in Tongeren. Wordt het dit jaar Mathieu van der Poel? Er duiken – vooraf – nog meerdere kanshebbers op zoals Timothy Dupont, Dimitri Claeys, Peter Konig, Robbe Gheys, Dries De Bondt, Tim Merlier of een renner van Cibel? Kenny Dehaes komt trouwens ook aan de start op zondag 10 juni.

Katja Van Crombrugge werkte voor de winnaar een hedendaags beeld met een kwinkslag naar het impressionisme uit. Daar hoort wat duiding bij. Wil je meer van haar werken zien? Dat kan onder meer in de Love2Arts Gallery in Antwerpen.

Winnaar Ronde van Limburg krijgt dit kunstwerk mee naar huis from Velofans on Vimeo.

 

Reacties

reacties