WK wielrennen 2021 in Vlaanderen

Foto TB | www.velofans.be

Goed nieuws voor de wielerliefhebbers in België. Vlaanderen mag het WK wielrennen 2021 organiseren. De vier participerende steden zijn Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven.

Dat WK zal van 18 tot en met 26 september plaatsvinden. De tijdritten starten in Knokke-Heist en finishen in het historische Brugge. Antwerpen is de startplaats voor de wegkoersen met studentenstad Leuven als eindpunt. In de regio Leuven zullen de renners meerdere hellingen te verwerken krijgen.

“Vlamingen ademen koers”, laat Vlaams Minister van Sport Philippe Muyters weten. Het WK zou 18,9 miljoen euro kosten. De Vlaamse overheid neemt een groot deel van de financiering voor haar rekening. Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven dragen ook financiële middelen bij.

“De liefde voor het wielrennen wordt ons met de paplepel ingegoten. Ik verwacht dan ook dat Vlaanderen massaal zijn wielerhelden zal toejuichen”, merkt Muyters op. “Ongetwijfeld zorgt dit enthousiasme ervoor dat heel wat jongeren besluiten om zelf op de fiets te stappen.”

Negen keer al werd het WK in België georganiseerd, de laatste keer was dat in  Zolder in 2002 toen Mario Cippollini won. Volgend jaar vindt het WK plaats in Yorkshire.

Reacties

reacties

Tags from the story
, , , ,