Van der Poel over winstkansen in Ronde van Vlaanderen

Na een fantastisch seizoen in het veldrijden schittert Mathieu van der Poel ook op de weg. De renner van Corendon-Circus was de snelste in Dwars door Vlaanderen. Zijn eerste  zege in de WorldTour. Van der Poel wordt zo ook naar voor geschoven als kandidaat-winnaar voor de Ronde van Vlaanderen.

Twee zeges en een vierde plaats in Gent-Wevelgem, in de laatste drie koersen, dat schept bepaalde verwachtingen. Mathieu van der Poel blijft rustig bij dat alles.

“De Ronde van Vlaanderen is Gent-Wevelgem of Dwars door Vlaanderen niet. In vergelijking met Dwars door Vlaanderen is de Ronde zeventig kilometer langer. In vergelijking met Gent-Wevelgem ligt de laatste helling niet op dertig kilometer van de aankomst – waardoor het richting Wevelgem weer samentroepte – maar op minder dan twintig”, stelt de kleinzoon van Raymond Poulidor bij Wielerflits. “Wie op de Paterberg voorin zit, houdt het meestal tot in Oudenaarde.”

“Hij is al een topper”

“Sagan, Van Aert en Stybar maakten indruk op mij in Gent-Wevelgem en zijn mijn drie topfavorieten. Zet mij maar in het rijtje daar net onder. Hoeveel sterren ik mezelf geef? Dat laat ik aan jullie over. Elk zijn job.”

“Van der Poel is geen topper in wording, hij is het al”, stelt Tom Boonen in Het Laatste Nieuws. “Hij moet bij niemand nog indruk maken. Hij kan een koers winnen op de weg. Hij kan een tijdrit winnen en een mountainbikerace. Hij heeft wereldtitels veroverd in de jeugdcategorieën. Hij heeft alles al bewezen. Rest hem nu nog enkel om dit ook bij de grote jongens te doen.”

Reacties

reacties